haylazforum.net


Geri Git   haylazforum.net > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Ramazan Yemekleri
porno izle gaziantep escort gaziantep escort
youtube abone hilesi
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Piliseli Baklava

Malzemeler:
Hamuru için;
2adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı mısır özü yağı
Yarım fincan üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
Un
Nişasta
İçi için;
250 gram ceviz
200 gram tereyağı
1 su bardağı mısır özü yağı
1 su bardağı zeytinyağı
Şerbeti için
2 kase şeker
2 kase su
¼ limon suyu
½ fincan soğuk su

Yapılışı:
Plastik bir kaba 1 bardak süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı mısır özü yağı, 2 adet yumurta, yarım fincan sirke, 1 paket kabartma tozu, un eklenerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamında yoğrulur. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda olan hamurun toparlanması ve yapışmaması için 1 avuç zeytin yağı ile toparlanır ve şekil verilir. Rulo şekli verilen hamurdan 13 beze çıkacak şekilde kesilir. Hamur dinlenmeye bırakılırken iç harç ve şerbet hazırlanır. 2 kase şeker, 2 kaseden 1 parmak eksik su orta boy tencereye konularak orta ocak ateşine verilir. Şurup kaynamaya başladığında 1-2 damla limon duyu sıkılarak 5-10 dakika kadar daha kaynatılır. Ocağın kapatılmasına yakın 1 fincan soğuk su eklenerek ocağın altı kapatılır. Dinlendirilen 13 adet beze tek tek baklava hamuru gibi açılır. Hamur kenarlarından 2 parmak kalınlığında katlanarak uzunlamasına doğru 10-12 cm genişliğinde tek tek kesilir. Şeritlerin orta kısmı boydan boya ceviz serpilir. Ucundan katlayarak her bir parçayı rulo gibi kıvırmadan kıvrım kıvrım büzülüyor. Cevizlerin dökülmemesi için uç kısımları kıvrılan ve içeri doğru katlanan piliseli tek tek bor cama yerleştirilir. Hamur nişasta ile açılmalıdır. 1 bardak mısır özü yağı, 1 bardak zeytinyağı ve 200 gram tereyağı orta ocak ateşinde teflon tencerede kızdırılır. Tatlıların her yerine gelecek şekilde üzerine kızdırılan yağ dökülerek 200 derece de 20 dakika pişirilir. Tatlımız eğer borcama konuldu ile fırının en alt rafına konulması gerekmektedir. Piliseli piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır. Hafif ılınan tatlının üzerine şerbeti dökülerek servis edilebilir. Tatlımızın yapılışı ortalama 1 saat olup 15 kişilik servis edilebilir.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 504 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 465 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1367 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 443 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 425 10.Şubat.2019 20:53


Bookmarks

Etiketler
baklava , piliseli


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:38
Antep Fıstıklı Baklava Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:37
Burma Baklava Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:36
Baklava Kilo Aldırır mı, Kaç Kalori ? Adenca Diyet Listeleri - Sağlıklı Beslenme 0 21.Aralık.2018 14:30


Yukarı Çık
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort adana escort escort eryaman eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort