haylazforum.net


Geri Git   haylazforum.net > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Ramazan Yemekleri
porno izle gaziantep escort gaziantep escort
youtube abone hilesi
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Hazır Yufkadan Cevizli Baklava

Hazır Yufkadan Cevizli Baklava


malzeme:

1/2 kilo baklavalık ince yufka,
250 gram tereyağı,
1 bardak iyice dövülmüş ceviz içi,
650 gram toz şekeri,
1 limonun suyu,
1+1/2 bardak su.

Yapımı :

Hazır olarak alınacak baklavalık yufka üst üste konur. Çok keskin bir bıçakla yufkalar 20 santim çapında bir tepsiye göre yuvarlak yuvarlak kesilir. Sonra bu yufkalardan bir dilimi, içi tereyağına bulanmış tepsiye serilir. Sonra hafifçe eritilmiş yağdan yarım çorba kaşığı kadar alınır ve bu yufka yaprağının üzeri yağlanır, ikinci bir yufka yaprağı serilir. Bunun üstü de aynı biçimde yağlanır. Kesimden artan parçalar yan yana getirilerek dizilir. Bunun da üzeri yağlanır. Böylece yufkanın yarısı tepsiye üst üste dizildikten sonra iyice dövülmüş ceviz içi yufkanın üzerine yayılır. Cevizlerin üzerine de geri kalan yufka yaprakları aynı biçimde araları yağlanarak döşenir. Yufkaların serilmesi işi bitince çok keskin bir bıçakla yufkaların dibine kadar ulaşacak biçimde dört köşe ya da baklava biçiminde yufkalar kesilir. Sonra tepsi orta ısılı bir fırına konur ve yufkaların üzerleri pembe bir renk alıncaya kadar yani bir saat kadar baklava pişirilir.
Baklava pişerken bir tencereye birbuçuk bardak suyla toz şekeri ve limonun suyu konur ve onbeş-yirmi dakika kaynatılarak koyu bir şerbet durumuna getirilir.
Baklavalar pişipte tepsi fırından alındıktan sonra on dakika bir kenarda soğutulur. Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür. Şerbet üzerlerine azar azar dökülerek yedirilir.
Baklavalar iyice soğuyup şerbeti çektikten sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 504 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 465 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1367 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 443 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 425 10.Şubat.2019 20:53


Bookmarks

Etiketler
baklava , cevizli , hazır , yufkadan


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Piliseli Baklava Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:43
Antep Fıstıklı Baklava Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:37
Burma Baklava Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:36
Baklava Kilo Aldırır mı, Kaç Kalori ? Adenca Diyet Listeleri - Sağlıklı Beslenme 0 21.Aralık.2018 14:30
Hazır Avatarlar Zeynep Grafik ve Photoshop Forumu 1 04.Aralık.2018 22:56


Yukarı Çık
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort adana escort escort eryaman eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort