haylazforum.net


Geri Git   haylazforum.net > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık
porno izle gaziantep escort gaziantep escort
youtube abone hilesi
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.Şubat.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Mantarlı Ve Bademli Tavuk

Malzemeler:

Saf zeytinyağı
8 tavuk budu
Tuz
250 gr et küp küp doğranmış
2 büyük soğan, jülyen usulü doğranmış
Bir tutam toz kırmızı biber
4 diş sarımsak, ezilmiş
1 kilo karışık mantar
2 bardak sek beyaz şarap
4-6 bardak tavuk suyu
1 demet kekik
4 defne yaprağı
1/2 bardak bütün badem, kavrulmuş
Sotelenmiş yeşil fasulye (tarifi aşağıdadır)
Süslemek için doğranmış frenksoğanı

Yapılışı:

Büyük, geniş ve derin bir tencereye zeytinyağı koyup ateşe koyun. Tavuk derisini kağıt havluyla kurulayın ve bol bol tuzlayın. Derileri alta gelecek şekilde tencereye koyun. Koyduğunuz anda büyük bir cızırtı duyacaksınız. Tavukları yerinden oynatmayın, derileri tencereye yapışacak, hazır olduğunda ayrılacak. Tavadan çok duman çıkıyorsa ocağı kapatarak pişirmeye devam edin. Derisi kahverengi ve çıtır çıtır olunca tavuğu ters çevirip diğer tarafını da kahverengileştirin. Tavuğu ocaktan alıp bir kenara koyun.

Ocağın altını kısın, fazla yağı dökün. Etleri koyup kızartın. Kahverengileşmeye başlayınca soğanları ekleyin, tuz ve kırmızı biber ekleyip orta ateşte 7-8 dakika pişirin. Sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Mantarları koyun, tuzlayın ve suyunu verene kadar 3-4 dakika soteleyin. Şarabı ekleyin, yarıya kadar çekmesini bekleyin. Tavukları tekrar tencereye alın. Tavukların üzerini örtecek şekilde tavuk suyu ekleyin. Kekiği ve defne yapraklarını ilave edin. Kaynatın ve altını kısın. 30-35 dakika bu şekilde pişirin. Gerekirse biraz daha tavuk suyu ekleyin.

Tavuk pişerken bademleri mutfak robotundan geçirin. Robot çalışırken üzerine biraz zeytinyağı dökün. Tuzlayın, bir kenara alın.

Tavuk 30-35 dakika pişince tencereden çıkarın. Sosun tuzunu kontrol edin, badem püresini ekleyin. Kaynatın, sonra gerekirse sosun kıvamlı olması için altını kısın. Badem püresi sosun kıvamlı olmasını sağlayacaktır.

Tavuğu sotelenmiş yeşil fasulyeyle ya da sevdiğiniz yeşil bir sebzeyle servis edin. Mantarlı badem sosunu yanına koyun, doğranmış frenksoğanıyla süsleyin.

Sotelenmiş yeşil fasulye için:
250 gr yeşil fasulye, sapları ayıklanmış
Saf zeytinyağı
2 diş sarımsak, ezilmiş
Toz kırmızı biber
Tuz

Büyük bir tencerede bol tuzlu suyu kaynatın. Şoklama için bir kaseye bol tuzlu buzlu su koyun.

Fasulyeleri kaynayan suya atın, yumuşayana kadar ama diri kalacak şekilde 5-7 dakika pişirin. Kaynar sudan alıp hemen tuzlu ve buzlu suya koyun. Fasulyeler soğuyunca sudan alıp bekletin.

Büyük bir sote tenceresine zeytinyağı koyun. Sarımsak ve toz kırmızı biberi ekleyin, orta ateşte pişirin. Sarımsak kızarıp aromasını bırakınca alıp atın. Görevini tamamlamıştır. Fasulyeleri tencereye koyun, iyice ısınana kadar soteleyin. Tuzlayıp hemen servis edin.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 504 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 465 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1357 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 442 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 425 10.Şubat.2019 20:53


Bookmarks

Etiketler
badem , mantar


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ege’nin İncilerinden Bademli Köyü Ozge Ege Bölgesi 0 22.Ocak.2019 22:14
Mantarlı Zeytin Turşusu Ozge Konserveler - Turşular 0 11.Ocak.2019 23:52
Bademli Revani Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:39
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:35
Mantarlı Domates Çorbası Tarifi Herkül Çorbalar 0 20.Aralık.2018 11:02


Yukarı Çık
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort adana escort escort eryaman eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort