15.Ocak.2019 | #1 |
|
Fas Sütlacı
Malzemeler
450 gr kırık pirinç 300 ml su 25 gr pudra şekeri 1 çubuk tarçın 50 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 350 ml süt Badem Esansı İçin 25 gr dövülmüş badem 60 ml sıcak su Süslemek için File badem Tarçın Taze meyveler Yapılışı Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyin. Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatın. Gerekirse süt ekleyin. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sütlacı servis kaselerine aktarın. Üzerlerine file badem serpin. Tarçın serpip meyvelerle birlikte servis yapın. |
Alıntı
|
Ozge Üyenin Son 5 Konusu | |||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz | Dahiliye | Ozge | 0 | 504 | 13.Şubat.2019 17:22 |
Tetanoz nedir? | Dahiliye | Ozge | 0 | 464 | 13.Şubat.2019 17:20 |
Bamyalı Tavuk Tarifi | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1356 | 10.Şubat.2019 20:57 |
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 442 | 10.Şubat.2019 20:56 |
Fırında Sebzeli Tavuk Butları | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 425 | 10.Şubat.2019 20:53 |