09.Ocak.2019 | #1 |
|
Nohutlu Kapama
Nohutlu Kapama
içindekiler •500 gr kuzu kuşbaşı et •2 adet kuru soğan •20 adet arpacık soğan •1 tatlı kaşığı biber salçası •3 su bardağı pirinç •2 su bardağı haşlanmış nohut •1 çay kaşığı tane karabiber •2 yemek kaşığı tereyağı •1 çay kaşığı tuz, •Karabiber hazırlanışı •Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin. •Etleri yıkayın. •Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın. •Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın. •Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın. •Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın. •Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı). •Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın. •Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. •Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın. •Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin. •2 su bardağı sıcak su koyarak tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın. •Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin. •Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın. •Afiyet olsun |
Alıntı
|
Ozge Üyenin Son 5 Konusu | |||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz | Dahiliye | Ozge | 0 | 505 | 13.Şubat.2019 17:22 |
Tetanoz nedir? | Dahiliye | Ozge | 0 | 465 | 13.Şubat.2019 17:20 |
Bamyalı Tavuk Tarifi | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1369 | 10.Şubat.2019 20:57 |
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 443 | 10.Şubat.2019 20:56 |
Fırında Sebzeli Tavuk Butları | Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 425 | 10.Şubat.2019 20:53 |