haylazforum.net


Geri Git   haylazforum.net > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Ramazan Yemekleri
porno izle gaziantep escort gaziantep escort
youtube abone hilesi
Kullanıcı Etiket Listesi

 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Sakızlı Etimek Tatlısı

Malzemeler
•1 lt süt.
•3 kahve fincanı un.
•3 Yemek kasigi misir nisastasi
•10 yemek kaşığı şeker.
•1 stick (8 yemek kaşığı veya 125 gr) tuzsuz tereyağı ya da yarım stıck tereyağı + 1 çay bardağı sıvıyağ
•1 adet falım damla sakızı (benim gibi damla sakızını çok seviyorsanız iki tane de kullanabilirsiniz)
•İsteğe göre 1 paket vanilya
•1 paket tuzsuz Etimek (Bulamaz iseniz herhangi bir tanesi de olabilir)


Karamelize için
•1 su bardağı şeker.
•1 su bardağı ılık su



Yapılışı

•Yag orta ateste eritilir, kopurmeye basladiginda un ilave edilir.
•Unla yağ ortalama birkaç dakika kavrulur, süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
•Kıvamı muhallebi gibi olduğunda şeker ilave edilir, eğer çok sert kıvamlıysa birazdaha süt ilavesiyle inceltebilirsiniz ya da benım gibi hazelnut cremasından biraz ekleyebilirsiniz.
•Damla sakızı küçük parçalara ayırıp muhallebinin içine atıp sakızların erimesini sağlayın.
•Ocağın altını kapattıkdan 5 dakika sonra vanilya ekleyip karıştırın.

•Şekeri orta ateşte hafif yakıp üzerine ılık su ilave ederek pürüzsüz bir şerbet elde edene kadar karıştırın.
•Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
•Muhallebinin yarısını robotda en az 10 dakika çırpın (El mikseri aynı tadı vermiyor)
•Büyük boy borcamı hafifçe ıslatın ve suyunu süzün.
•Çırpılan muhallebiyi borcama dökün. Kalan diğer yarısını da en az 10 dakika çırpın.
•Etimekleri birer birer şerbetin içine atıp önlü arkalı şerbetleyelin.

•Muhallebinin üzerine etimekleri sırayla dizin. Artan şerbeti kaşıkla etimeklerin üzerine tekrardan dökebilirsiniz

•Çırpılan diğer muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
•En az 1 gece buzdolabında bekletin.
•Dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 504 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 465 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1367 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 443 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 425 10.Şubat.2019 20:53


Bookmarks

Etiketler
etimek , sakızlı , tatlısı


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sünger Tatlısı Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:43
Sakızlı Muhallebili Güllaç Ozge Ramazan Yemekleri 0 09.Ocak.2019 22:40
Etimek Salatası Tarifi Herkül Salatalar 0 20.Aralık.2018 10:59
Sakızlı Muhallebi Anka KF Tatlılar 0 29.Kasım.2018 17:03
Karakuş Tatlısı Anka KF Tatlılar 0 29.Kasım.2018 17:01


Yukarı Çık
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort adana escort escort eryaman eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort