Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Etli Mısır Çorbası

Malzemeler
- 1 Su bardağı Haşlanmış Barbunya
- 1 Çay bardağı Haşlanmış Tane Mısır
- 1 Su bardağı Kırık Mısır
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Kuru Soğan
- 500 Gr Kuzu Kol Kemikli
- 4 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Su bardağı Yoğurt
Hazırlanışı
Parça kemikli eti tencerede iki kaşık tereyağı ile karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurunuz ve kırık mısırları, mısırların seviyesini bir parmak geçecek kadar suyu katınız. Kaynamaya bırakınız. Mısırlar pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su ilavesi ile su seviyesini sabit tutunuz. Etler ve kırık mısırlar piştiğinde tencereye tuzu haşlanmış barbunya ile haşlanmış tane mısırları katınız. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirmeyi sürdürünüz. Çorba kıvamını bulduğunda piyaz doğranmış soğanları iki kaşık tereyağı ile sararıncaya kadar kavurunuz. Kırmızı pul biberi ekleyip hazır tutunuz. Çorba ocakta iken çırpılmış yoğurdu katıp karıştırınız. Birkaç taşım kaynamadan sonra servis kabına aktarınız. Kavrulmuş soğanları ekleyip sıcak sıcak servis yapınız.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 513 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 474 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1444 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 450 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 432 10.Şubat.2019 20:53