Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.Aralık.2018   #5
DurumuÇevrimdışı
Adenca
Adenca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 34
Üyelik tarihi: 11.Aralık.2018
Şehir: 35 İzmir
Mesaj Sayısı: 4,909
Konu Sayısı: 1324
Beğendikleri: 83
Alınan Beğeni: 136
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Ruhsuz
Kan Grubum: AB RH +

Standart

Komut moduna geçtiğimizde aşağıdaki resimde göstermiş olduğum resimde ki numaraların ve butonların ne anlama geldiğini açıklayayım.



1) Stop/Playing Recording : Türkçe anlamı kayıt ı durdurmak olarak algılayabilirsiniz. buradaki görevi anlamındanda anlıyacağımız gibi, yapılcak olan son işlemdir. Yani kayıt ı bitirdiğiniz de son olarak bu butona tıklayacağız.
2) Begin Recording : Türkçe anlamı kayıt ı başlatmak olarak algılayabilirsiniz. Buradaki görevide anlamından anlıyacağınız gibi kayıt ı başlatmak için kullanılan buton dur.
3) Play Selection : Seçim ile oynamak anlamındadır. Yani bir actions yaptığınız ve bunda bir hata tespit ettiniz. Bu buton ile yanlış olan yeri seçerek onu düzeltmenizi sağlıyacaktır.
4) Create New Set : Yeni bir set oluşturmak “yaratmak” anlamındadır. Buradaki görevi yapıcağınız bir actions u ayrı bir şekilde kayıt edebilmeniz için kullanılabilirsiniz. Ve daha sonradan bunu set haline getirip başka bir bilgisayarlarda kullanabilmeniz için set klasörü açarak yaparsanız daha düzenli çalışma yapmış olursunuz.
5) Create New Action : Yeni bir Actions oluşturmak “yaratmak” anlamındadır. Bu butona tıkladığımızda aşağıdaki gibi yeni bir pencere önümüzde belirecektir kısa bir şekilde bu menüdekilerinde ne olduğundan bahsedeyim.



a) Name : Actions unuzun adını buraya yazılması gerekıyor. Yazılmazsa daha sonradan oluşturdugunuz actionslar ile karışabilir önerim ne amaçla kullanılıyorsa ona kısa bir isim verilmesidir. Örnekte “Action 1” yazıyor siz oraya kendinizin belirlediğiniz isim i yazınız.
b) Set : Hangi set paletinde olmasını istediğinize seçen bir uygulamadır. Yani Actions paletinde başka setler olabilir ve siz o set lerin üstüne bu actions u kayıt edebilirsiniz. Bunu seçebilmeniz amaçlı olan bir uygulamadır.
c) Function Key : Her zaman actions paletini kullanmak yine zaman kaybı olabilir. İşte sizin o kadar da zamanınız yok ise ve işlemleri daha pratik bir şekilde halletmek istiyorsanız “Function Key” tam size göre klavyeden tek tuş ile bu actions unuzu çalıştırabilmeniz için olan bir uygulamadır.
d) Color : Actions larınıza ayrı ayrı renkler vererek belirli renk gruplarına ayırabilirsiniz Actions lara renk vermek te kullanılır.

6) Delete : Silmek anlamındadır. Yanlış yaptığınız işlemleri veya artık kullanmadığınız set leri buradan silebilirsiniz.

Buraya kadar anladığınızı varsayarak devam ediyorum…

Gelelim Actionsumuza kayıt işlemi ve kayıt ı sonlandırmaya.

Actions paletimizi açtık ve “ Create New Set” butonuna bastık. Ve yeni setimizin adını yazdık ben yeni diye bir set oluşturdum. Siz istediğiniz isimi verebilirsiniz..



Daha sonra “Create New Action” butonuna tıkladım ve gerekli olan yerleri doldurdum. Size örnek olsun diye örnek isimli bir actions oluşturuyorum ben siz istediğiniz isimi verebilirsiniz.



Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere Örnek isiminde Yeni Set altında f2 fonksiyonlu kırmızı bir actions oluşturacağım bunlar benim buton mode ye geçtiğimde aklımın karışmaması için yaptığım işlemler.
“Not : Eğer klavyenin “f2” tuşu başka bir fonksiyona göre ayarlandı ise otomatik olarak “shift” seçeneği secilcektir ve sizin bu actions unuzun kısa yolu “f2+shift” olucaktır, eğer klavye tuşunda “f2+shift” de var ise otomatik olarak control seçeneği de secilerek sizin actionuzun kısayol tuşları “f2+shift+ctrl” olarak belirlenicektir.

Elimizde 10 adet fotoğraf var diyelim ve bunların kenarlarına ufak bir logo veya yazı eklemek istiyeceğiz ve bu resimlerin hepsine 1.5 cm lik bir beyaz çerceve yapması için actionsumuzu ayarlıyacağız.

Resim 7 de göstermiş olduğum bölgeleri isteğiniz şekilde doldurduğunuzu düşünerek record a bastığınızı var sayarak devam ediyoruz. File dan open diyip resmimizi açalım.
Açtım ve yazıyı diyelim ki resmin ortasına yazdım ve resimin kenarına çektim. Free transform ile yazımı istediğim büyüklük/küçüklüğe getirdim ve enter a bastım . Resmimin ebatı 15x10 du ben canvas size a girip bunu 16,5x11,5 yaptım ve ok dedim. Daha sonra da photoshop un üst menülerinden “Layer” e girip “Flaten İmage” "kısayol tuşları : Alt+L+F" ile background ile yazı olan text imi birleştirdim. Ve “save” diyerek resmimi kapatıp actions umu “Stop/Playing Recording” butonuna tıklayarak durdurdum. Ve actionsumun doğru çalıştığını görmek için aynı ebatta olan bir resimi açarak “f2” tuşuna bastım bu saydığım islemlerde sizde aşağıdaki gibi sonuca ulaştıysanız actionsunuz doğru çalışıyordur. Buton mode ye alarak isterseniz actions paletinden tıklayarakta kullanabilirsiniz actions unuzu.


(Ders programlarından alınmıştır..)






  Alıntı