Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.Şubat.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Bamyalı Tavuk Tarifi

Bamyalı Tavuk

Bamyalı Tavuk için Malzemeler:
1 adet piliç
500 gr. bamya
1/4 bardak elma sirkesi
3 çorba kaşığı tereyağ
1 ortaboy soğan
1 diş sarmısak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 limon suyu
2 bardak tavuk suyu

Bamyalı Tavuk Tarifi
Bamyaların baş kısmını külah biçiminde kesin. Yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyun. Su, tuz ilave edip harlı ateşte bir taşım kaynatıp indirin. Üzerine bir bardak soğuk su gezdirin. Kevgire alın. Diğer tarafta pilici ütüleyip, yıkadıktan sonra, altı parçaya bölün. Soğanı halka halka doğrayın Sarmısağı incecik kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin ve halka halka doğrayın. Büyük bir tencereye tereyağını koyun, orta hararetli ateşte eritin. Yağ eriyince tavuk parçalarını ekleyip alt üst ederek nar gibi kızartın. Soğan ve sarmısağı ilave edin. Bir dakika daha pişirin. Elma sirkesini ilave edip üç dakika daha pişirin. Piliçlerin üzerine bamyaları düzgün bir şekilde dizin. Tuz ve biber serpin, limon suyunu ve tütün tavuk suyunu ilave edin. Hafif ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram ediniz.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 504 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 465 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1364 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 443 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 425 10.Şubat.2019 20:53