PHP Warning: log10() expects parameter 1 to be double, string given in ..../includes/class_postbit.php(294) : eval()'d code on line 51
haylazforum.net - Tekil Mesaj gösterimi - Kireçlenme (Osteoartrit) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi Hakkında Bilgi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.Ocak.2019   #1
facia
Guest
facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No:
Şehir:
Mesaj Sayısı: n/a
Konu Sayısı: 1375
Beğendikleri:
Alınan Beğeni:

HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum:

Standart Kireçlenme (Osteoartrit) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi Hakkında Bilgi



[Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...]

Kireçlenme Nedir?

Kireçlenme, eklemlerde kıkırdağın zarar görmesi nedeniyle oluşmaktadır. Kıkırdağın yok olması ve harap olması durumunda kemikler üst üste biner ve aşınma oluşur. Bu durumdan dolayı ağrı meydana gelir. Kireçlenmenin tıp dilinde adı ise Osteoartrit olarak kullanılmaktadır. Osteoartrit, romatizmal bir hastalıktır. Aynı zamanda en sık rastlanan romatizmal hastalıklardan biridir. Genel olarak el, ayak, diz, kalça, kol, bacak, boyun ve omuzda görülmektedir fakat kireçlenme en sık baş parmağın kök kısmında, kalça, diz ve ayak eklemlerinde yaşanır. Kireçlenmenin en az görüldüğü bölge ise omuriliktir. Bu hastalık genellikle yaşı ilerlemiş kişilerde görülmektedir. Günümüzde yoğun bir şekilde görülen bir hastalıktır. Kireçlenme birçok nedenden dolayı oluşmaktadır. Tedavisinde genellikle ağrıların azalması için bir uygulama yapılmaktadır.





Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?
Ağrı
Hassasiyet
Eklem sertliği
Esneklikte azalma
Tırmalama hissi
Kemik mahmuzları
Kireçlenme belirtileri genellikle her bölgede farklı şekilde görülmektedir fakat vücudun farklı bölgelerinde oluşan kireçlenme belirtileri benzerlik göstermektedir. Kireçlenme vücudun el, kol, bacak, bel kalça ve diz bölgelerinde yaşanmaktadır. Genel olarak belirtisi şiddetli ağrılar şeklindedir. Eklemlerin hareket ettiği esnada ağrılar şiddetlenerek artmaktadır. Hassasiyet sıkça yaşanan bir durumdur. Eklem bölgesine uygulanan hafif bir basınç ile hassasiyet görülür. Uykudan uyandıktan sonra eklem sertliği durumu yaşanmaktadır. Eklemlerin hareket ettiği zaman tırmalama hissi yaşanır. Eklem çevresinde sert topaklar oluşarak çeşitli şekillerde belirti vermektedir.

Kireçlenme Nedenleri Nelerdir?
Genetik
Aşırı kilo
Ağır spor
Yanlış egzersizler
Bazı hastalıklar
Kireçlenme nedeninin ilk faktörü genetik durumlardır. Genetik durumlar kireçlenmeye neden olmaktadır. Bazı kişilerde görülen kireçlenme ailesel nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Genetik faktörlerin yanı sıra aşırı kilo kireçlenmeye neden olmaktadır. Günümüz hastalığı haline gelen aşırı kilo, kişilerin hayatını olumsuz etkilemekte ve birçok hastalığa neden olmaktadır. Birçok hastalığa neden olduğu gibi kireçlenmeye de neden olmaktadır. Aşırı yükü kaldırmaya çalışan vücut yapısı zarar görmekte ve rahatsızlanmaktadır.

kireclenme-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-004.jpg

Spor, bazı kişilerin hayatının parçasıdır fakat yapılan bazı ağır sporlar kişilerin vücudunda kireçlenmeye neden olabiliyor. Bu yüzden ağır spor yapan kişiler bu duruma özen göstermeli ve dikkatli olmalıdır.

kireclenme-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-006.jpg

Egzersiz yapmak kişinin hem ruhsal hem de beden sağlığını korumasını sağlamaktadır fakat yanlış yapılan egzersiz ve hareketler yarar sağlamak yerine zarar vermektedir. Bu nedenle dikkatli olunması gerekmektedir. Bunların yanı sıra bazı hastalıklar da kireçlenmeye sebebiyet vermektedir. Bu yüzden kişiler hastalıklarına önem vermelidir.

kireclenme-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-005.jpg

Kireçlenme Tedavisi


Kireçlenme tedavisinde genellikle ağrıyı azaltmak ve eklem hareketlerini düzeltmek amacıyla tedavi uygulanmaktadır. Aynı zamanda hastalığın ilerlemesi engellenmektedir. Kireçlenme tedavisi genellikle ilk olarak fizik tedavi olarak uygulanmaktadır. Fizik tedavinin uygulanmasının amacı hastalığın ilerlemesine engel olmaktır. Fizik tedavi yönteminde kişinin eklem çevresindeki kasların güçlenmesi amaçlanmaktadır. Fizik tedavinin yanı sıra ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. İlaçlar genellikle kasların gevşemesi ve ağrıların durması amacıyla kullanılmaktadır. Fizik tedavinin ve ilaçların yeterli olmadığı durumlarda ise cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi tedavi yöntemi kişiden kişiye ve kireçlenme olan bölgeye göre farklılık göstermektedir.

  Alıntı