Konu: Revani
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Revani

Malzemeler

Keki için :

* 3 yumurta
* 1,5 kahve fincanı şeker
* 1,5 kahve fincanı sıvı yağ
* 3 kahve fincanı yoğurt
* 4 kahve fincanı irmik
* 2 kahve fincanı un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için :

* 4 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* 1/2 limon suyu

Yapılışı

1. Şerbeti için, suyu ve şekeri tencereye koyup 10 dk kaynatın ve içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
2. Keki için, yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış orta boy borcamda üzeri kızarana kadar pişirin.
3. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğumuş şerbetin yarısını döküp üzerini kapatın. Şerbetini çektikten 15 dk, sonra kalan şerbeti dökün ve üzerini kapatıp buzdolabında soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 509 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 469 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1424 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 447 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 429 10.Şubat.2019 20:53