Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Tavuklu Tas Kebabı

Tavuklu Tas Kebabı

Malzemeler

• 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
• 2 çorba kaşığı soya sosu
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 2 soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 sivribiber
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı soyulmuş badem
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 4 domates
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
• 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Hazırlanışı

* Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.

* Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.

* Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 510 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 470 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1430 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 448 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 430 10.Şubat.2019 20:53