02.Ocak.2019
|
#1
|
Kıdemli Üye
Üye No: 61
Üyelik tarihi: 01.Ocak.2019
Şehir: 01 Adana
Beğendikleri: 45
Alınan Beğeni: 49
HF Ticaret Sayısı: ( 0)
HF Ticaret Yüzdesi: ( %)
Kan Grubum: A RH +
|
Kerkük Dolması
Kerkük Dolması
Malzemeler:
300-400 gr kıyma
Dolmalık pirinç yaklaşık 800-900 gr
Limontuzu 2 yemek kaşığı
köri 2 yemek kaşığı
Karabiber tuz
Bir demet maydonoz ve dereotu
Samirsak 3-4 dış
Sogan 2 tane
Salca
Sıvı yağ
Dolmalık malzemeler:
Kuru patlıcanlar ve biberler kaynamış suyun içinde yaklaşık 3-4 saat bekletilir.
Üzüm yaprağı
Lahana
Sogan
Tercihe göre taze kabak
Verdiğim ölçüler göz ayarıdır.
Ben tencerenin dibine lahan parçaları, haşlanmış barbunya veya bakla ve biraz da et koyuyorum. Hem tat veriyor hem dibine tutmuyor.
Dolmalar kısık ateşte 45 dak piştikten sonra bir su bardağı kadar sıvı yağ kızdırılıp tencerede ki dolmanın üzerine gezdirilir ve bir 15 dak daha pişirilir daha sonra altı kapatılır.
|
|
Alıntı
|