Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.Aralık.2018   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Kıdemli Üye
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 100
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Gazoz Tatlısı

Malzemeler:

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı gazoz (sade gazoz)
Yarım paket yaş maya (kare kutu maya 20 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ (hamurun aralarına sürmek için)
aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı civarı)

Şerbeti:

6 bardak su
5 bardak toz şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:

2,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın, ortasını 3 adet yumurtayı, gazozu ve mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Tamamen karışınca ele ve kaba yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız hamuru 3 bezeye bölün ve 15 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlendirin.
İlk bezeyi unladığınız tezgahta 5-6 milimetre kalınlığında açın. Açtığınız hamura fırça yardımıyla sıvıyağ sürerek rulo yapın.
1,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz hamuru yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisine çok sıkıştırmadan dizin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlı pişerken şerbeti kaynatın. Yoğunlaşan şerbete limon suyunu ekleyerek 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Fırından çıkan tatlıları 1-2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti kepçe yardımıyla üzerine gezdirin.
Oda sıcaklığına gelip şerbeti çekinceye kadar dinlendirin ve fındık kırığı serperek servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 509 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 469 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1424 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 447 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 429 10.Şubat.2019 20:53