haylazforum.net

haylazforum.net (https://www.haylazforum.net/)
-   Konserveler - Turşular (https://www.haylazforum.net/164-konserveler-tursular/)
-   -   Havuç Turşusu (https://www.haylazforum.net/konserveler-tursular/7827-havuc-tursusu.html)

Ozge 11.Ocak.2019 23:55

Havuç Turşusu
 
Pek kart olmayan havuçların üzerleri kazınır ve bol suda yıkanır. Sonra bunlar büyüklüklerine göre ikiye veya dörde doğranırlar. Havuç parçaları kaynar suya atılır ve dirilikleri kaybolmayacak şekilde haşlanır. Sonra bir kevgirde süzülmeye bırakılır. Bir avuç kereviz yaprağı iyice yıkanır. 20 havuca 4 baş sarmısak hesabıyla sarımsakların kabukları ayıklanır ve bunlar bir havanda iyice dövülür. Yirmi havuca dört kırmızı biber hesabiyle kırmızı ve acı sivri biberler küçük parçalara doğranır. Dövülmüş sarımsaklar doğranmış biber sirkeyle karıştırılır. Suyu süzülmüş havuç dilimleri bir kavanoza istiflenirken her kata bir – iki kereviz yaprağı yerleştirilir. Sarımsaklı ve biberli sirke gezdirilerek döküldükten sonra havuçların üstü örtülünceye kadar sirke katılır. Aradan iki hafta geçtikten sonra havuç turşusu servise hazır duruma gelmiş olacaktır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum