haylazforum.net

haylazforum.net (https://www.haylazforum.net/)
-   Hukuk (https://www.haylazforum.net/71-hukuk/)
-   -   Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesinin Görevleri (https://www.haylazforum.net/hukuk/1201-nobetci-agir-ceza-mahkemesinin-gorevleri.html)

Rwa 12.Aralık.2018 20:23

Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesinin Görevleri
 
Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesinin Görevleri

Nöbetçi ağır ceza mahkemesi, nöbeti sırasında asliye ceza mahkemesinin kararlarına karşı yapılan itirazlara bakar. Ayrıca bulunduğu yer ve başka yer ağır ceza mahkemeleri tarafından yakalama emri ile aranan ve yakalanan kişilerle ilgili işlemleri yapar.

* TMK (Türk Medeni Kanunu) 10 uncu maddesiyle görevli ve yetkili mahkeme ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının bulundukları yerlerde, bu yer mahkeme ve Cumhuriyet savcılarından nöbetçi bırakılır. Bu nöbetçi hukim, mahkeme ve Cumhuriyet savcısı yukarıdaki açıklamalarda belirtilen işleri yapar.

* Çocuk ceza mahkemesi ile çocuk ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerlerde, bir çocuk mahkemesi ile çocuk ağır ceza mahkemesi nöbetçi mahkeme olarak bırakılır. Bu nöbetçi çocuk ceza mahkemesi ve çocuk ağır ceza mahkemesi yukarıdaki açıklamalarda belirtilen işleri yapar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum