haylazforum.net

haylazforum.net (https://www.haylazforum.net/)
-   Göz Sağlığı (https://www.haylazforum.net/191-goz-sagligi/)
-   -   Akıllı lens kimlere uygulanabilir? -4 (https://www.haylazforum.net/goz-sagligi/8848-akilli-lens-kimlere-uygulanabilir-4-a.html)

Ersin 02.Şubat.2019 18:14

Akıllı lens kimlere uygulanabilir? -4
 
Akıllı lens, katarakt ameliyatı ile takılan bir lens. Bu, göz içi bir ameliyat. Bu anlamda, akıllı lensin yakın görme problemi olan ancak katarakt sorunu bulunmayan kişilere takılması doğru değildir.

Yakın görme problemi 40 yaşından sonra başlıyor. 40 yaşındaki insanlarda da genellikle katarakt başlangıcı olmuyor. Dolayısıyla bu hastalara katarakt başlayana kadar, 40-50 yaşlar arasındaki hastalara yakın problemi için yakın lazeri, supracor adı verilen yakın lazeri yapılması tercih ediliyor. 50 yaşından sonra, çok ilerlememiş bile olsa katarakt başlamışsa, ileride bir katarakt ameliyatı gerekecekse, bu hastalarda katarakt ameliyatını erkene alarak çok odaklı göz içi lensi olan akıllı lens ameliyatı yapılabiliyor. Bu sayede hastalar katarakt ile birlikte yakın gözlüğünden de kurtuluyorlar.

Akıllı lensin takılabilmesi için gözün retina tabakasının sağlam olması gerekiyor. Retineada bir problemi olan, görme keskinliği ameliyattan sonra yüzde 80, yüzde 70, yüzde 60'lara ulaşamayacaksa bu hastalara çok odaklı göz içi merceği, yakın merceği takılmıyor. Bu hastalara normal mercek veya sarı nokta hastalığı varsa, sarı nokta için yeni geliştirilmiş makula merceği, sarı nokta lensi adı verilen lensler takılıyor. Bu lenslerle hastadaki görme oranı yüzde 30, 40'lara kadar artırılabiliyor.

Alıntıdır


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum