haylazforum.net

haylazforum.net (https://www.haylazforum.net/)
-   Göz Sağlığı (https://www.haylazforum.net/191-goz-sagligi/)
-   -   Kontak Lensle Yüzmeyin Uyarısı (https://www.haylazforum.net/goz-sagligi/6456-kontak-lensle-yuzmeyin-uyarisi.html)

Rwa 04.Ocak.2019 22:06

Kontak Lensle Yüzmeyin Uyarısı
 
Kontak Lensle Yüzmeyin Uyarısı
"Havada, suda, toprakta her yerde bulunabilen çok ciddi bir mikroorganizma var. Bundan kaynaklı meydana gelecek enfeksiyonlar gözün görme fonksiyonunun kaybına kadar gidebilir"


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yağmur, kontakt lensle denize ve havuza girilmesinin sakıncalarına işaret ederek, "Havada, suda, toprakta her yerde bulunabilen çok ciddi bir mikroorganizma var, bu en korktuğumuz mikroorganizmalardan biri. Bundan kaynaklı meydana gelecek enfeksiyonlar gözün görme fonksiyonunun kaybına kadar gidebilir" dedi.

Prof. Dr. Yağmur, kuru göz problemi ve kontakt lens kullanımında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu."Kuru göz" probleminin toplumda sık görüldüğünü, özellikle nem oranının düştüğü kuru iklimlerde çok daha fazla ortaya çıktığını anlatan Yağmur, "Daha da önemlisi, çağımızda bilgisayar kullanımının artması ve çok uzun süre bilgisayar karşısında zaman geçirenlerin dikkat etmemesi nedeniyle gözde kuruma bulguları ortaya çıkabilir" dedi.

Kuru gözün, erken dönemde tanınıp, uygun tedaviler yapılması halinde rahatlatıcı sonuçlar alındığını bildiren Yağmur, "Nemli bölgelerde belki sık görülmeyebilir ama kuru iklimlerde, özellikle merkezi sistemle ısıtmaların yapıldığı yerlerde ya da klimatize ortamlarda hızlı bir artış gösterebilir" diye konuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum