haylazforum.net

haylazforum.net (https://www.haylazforum.net/)
-   Göz Sağlığı (https://www.haylazforum.net/191-goz-sagligi/)
-   -   Göz Ağrısı ve Tedavisi (https://www.haylazforum.net/goz-sagligi/3517-goz-agrisi-ve-tedavisi.html)

Ersin 19.Aralık.2018 21:24

Göz Ağrısı ve Tedavisi
 
Gözü ağrıyan veya görme problemi yaşayan her insan istemsiz olarak gözlerini ovalamaktadır. Bu sebepten dolayı kendinizi gözleri ovalamama hususunda eğitmeniz büyük bir öneme sahiptir.

Göz ağrısına ne sebep olmaktadır?

Göz oldukça farklı şekillerde ağrıyabilmektedir. Her ağrı türünün farklı şekillerde kendisini ortaya çıkardığı bilinmektedir. Başlıklar altında inceleyecek olursak ağrılara en çok göz içi basıncı ve glokomun neden olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda yapılan araştırmalar çok net bir şekilde göstermiştir ki stres ve yüksek tansiyonun da göz ağrısına neden olduğu anlar bulunmaktadır. Aynı şekilde katarakt ve göz kuruluğu da göz ağrısına neden olan etkenlerin başında yer almaktadır.

Peki göz ağrısının nedenleri nelerdir?

Öncelikle göz ağrısı aşırı ışığa duyarlı olan insanlarda daha sık karşılaşılan bir durumdur. Tüm bunların yanı sıra solaryum ve güneşin tehlikeli etkileri de göz ağrılarına neden olmaktadır. Aşırı bilgisayar başında bulunan insanların da sadece gözleri ağrımaz aynı zamanda görme problemleri de ortaya çıkabilir.

Göz kusurlarına karşın gözlük kullanan insanların sıklıkla gözlük numaralarını kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Gözlerin ağrımaması için kullanılan gözlük ve güneş gözlüklerinin uluslar arası standartlara uygun olarak üretilmesi gerekmektedir. Eğer göz de uzun süre boyunca geçmeyen ağrılar meydana geliyorsa bu ağrının yerinin tespit edilmesi ve bu duruma uygun hareket edilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Göz ağrısının tedavisi için doktorların tavsiyelerine uyulması büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü gözünüz bir kez bozulursa hem ekonomik olarak hem de zihnen çok yorulacağınız gerçektir. Bu konuda hassas davranmanız gerçekten önemlidir.

Bir hastalıktan kaynaklanan göz ağrılarında ise doktorların izleyeceği yolun büyük bir önemi bulunmaktadır. Aşırı kan basıncı ve kalıtımsal hastalıklarında göz ağrılarına sebep olduğu bilinmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum