haylazforum.net

haylazforum.net (https://www.haylazforum.net/)
-   Akdeniz Bölgesi (https://www.haylazforum.net/129-akdeniz-bolgesi/)
-   -   Aladağ nerededir? Aladağ hangi ilimize bağlıdır? Aladağ ilçesi özellikleri, hakkında (https://www.haylazforum.net/akdeniz-bolgesi/5999-aladag-nerededir-aladag-hangi-ilimize-baglidir-aladag-ilcesi-ozellikleri-hakkinda.html)

Ozge 02.Ocak.2019 22:55

Aladağ nerededir? Aladağ hangi ilimize bağlıdır? Aladağ ilçesi özellikleri, hakkında
 
Aladağ; Adana İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 25 köyü vardır. İlin kuzeyinde; kuzeyden Feke ve Niğde’nin Çamardı, doğudan Kozan, güneyden Karaisalı, batıdan Pozantı ilçeleriyle çevrilidir.
ilçe toprakları dağlık alanlarla kaplıdır. Güneybatıda Kale Dağı (1.789 m), kuzeydoğuda Akinek Dağı (2.010 m) yükselir. Yükselti kuzeybatı ve güneydoğu doğrultusunda azalır. Seyhan Irmağı ve onu besleyen kollar ilçe topraklarından geçer. Yıllık ortalama sıcaklık 13-14°C, yağış tutarı 1.000 mm’ dir. Kızılçam, karaçam, meşe, göknar, sedir ve ardıç ağaçlarıyla kaplı olan ormanlar doğal bitki örtüsünü oluşturur. Ekonomi tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayanır. Buğday, arpa, pamuk ve üzüm yetiştirilir. Koyun, keçi ve sığır beslenir. Orman ürünleri üretim ve taşımacılığı yapılır. Deniz düzeyinden 860 m yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine Çatalan üzerinden 89 km, İmamoğlu üzerinden 100 km uzaklıktadır.
Daha önce Karaisalı İlçesi’ne bağlı bir bucak olan Karsantı, 19 Haziran 1987′ de adı Aladağ’a dönüştürülerek ilçe yapıldı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum